رکود طولانی بازار موبایل ایران؛ مردم بیشتر تمایل به تعمیر گوشی خود دارند تا تعویض آن

مدتی است که بازار موبایل ایران با کسادی شدیدی رو به رو است. رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران در این باره میگوید که مردم بیشتر تمایل به تعمیر گوشی خود دارند تا تعویض کردن آن.

اخبار پارسیان همراه
منتشر شده در تاریخ: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
رکود طولانی بازار موبایل ایران؛ مردم بیشتر تمایل به تعمیر گوشی خود دارند تا تعویض آن

بازار موبایل در رکودی طولانی فرو رفته است. فعالان این حوزه در ماه‌های گذشته هر بار که شاهد این کسادی بوده‌اند، از تأثیر نوسانات نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم گفته‌اند. اکنون به گفته‌ی یکی از اعضای اتاق اصناف این وضع که در طول دو ماه گذشته ادامه داشته، با رکود بازار شب عید ادامه یافته است؛ فروشندگان بلاتکلیف‌اند و مردم بار دیگر به تعمیر موبایل‌هایشان روی آورده‌اند.

سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران اظهار کرد:

در دو ماه گذشته بازار موبایل، بازاری راکد بوده و آنچه این اوضاع را رقم زده کاهش قدرت خرید مردم است.تا سال پیش اوضاع به گونه‌ای بود که با افزایش قیمت دلار تقاضای مردم برای خرید گوشی افزایش پیدا می‌کرد اما به تازگی این رفتار تغییر کرده و حتی موضوعی مانند افزایش قیمت دلار هم تقاضا را تحریک نمی‌کند، چون مردم توان خرید ندارند.

سادات حسینی ادامه داد:

همین رویه در شب عید هم برقرار بود؛ بازار شب عید گذشته بازار داغی نبود و اکنون بیشتر خرید و فروش میان همکاران در صنف موبایل‌فروشی صورت می‌گیرد و خرید عموم مردم کاهش پیدا کرده است.

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران یادآور شد:

با افزایش اخیری که در قیمت دلار اتفاق افتاده قیمت گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار حدود پنج درصد افزایش پیدا کرد زیرا این اقلام با ارز حاصل از صادرات وارد می‌شود اما موبایل‌هایی که قیمت آنها پایین‌تر از این رقم است با ارز نیمایی وارد می‌شوند، بنابراین این دسته از موبایل‌ها چندان از نوسانات ارزی تاثیری نمی‌پذیرند.

وی تصریح کرد:

آنچه بیش از هر چیز این روزها بازار موبایل را از خود متاثر کرده کاهش قدرت خرید مردم است، اتفاقی که از تمایل مردم برای تعویض گوشی موبایلشان کم کرده است. با این حال، این شرایط به تحریک بازار تعمیرات انجامیده و تقاضا برای تعمیرات افزایش پیدا کرده است.

این برای اولین بار نیست که شاهد چنین اتفاقی در بازار موبایل هستیم. با توجه به اینکه قیمت گوشی‌های نو بسیار بیشتر از گوشی‌های دست دوم است، مردم ترجیح میدهند که بیشتر به سراغ گوشی‌های کار کرده بروند. حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم که چه زمانی این وضعیت آشفته بازار موبایل سامان می‌یابد.

اخبار مشابه

وزیر اقتصاد: برای آیفون‌هایی که قبلا وارد شده برنامه خواهیم داشت

عبدالناصر همتی: با توجه به موافقت دولت با رجیستری آیفون‌های بالای ۱۳، در زمینه آیفون‌هایی که در دست مردم است و قبلاً وارد کشور شده، نیز تمهیدی خواهیم کرد.
۱۲ آذر ۱۴۰۳

عبدالرحمن رحیمی: چند‌ارزی باعث ایجاد رانت و عدم‌‌‌النفع دولت می‌شود

دومین کنگره موبایل ایران شهریورماه گذشته با خبرهایی از تلاش برای رفع ممنوعیت، بازار کم عرضه موبایل، تحولات در بازار تکنولوژی، تولید داخلی موبایل، عدم‌تخصیص ارز و... همراه بود.
۹ مهر ۱۴۰۳

از رویا تا واقعیت؛ سرنوشت آیفون ۱۶ در ایران چه می‌شود؟

بازار موبایل در هفته‌های اخیر با اخباری از جمله تاثیرات تغییر منشأ ارز واردات موبایل، یک‌صدایی برای رفع ممنوعیت واردات گوشی‌های آی‌فون و کاهش ۱۶ درصدی واردات تلفن همراه در نیمه اول سال جاری درگیر بود.
۵ مهر ۱۴۰۳

دومین کنگره موبایل ایران 26 تا 30 شهریور 1403 برگزار می‌شود

دومین کنگره موبایل ایران به صورت رسمی از تاریخ 26 تا 30 شهریور به مدت 5 روز از ساعت 12 لغایت 21 در مرکز نمایشگاهی ایرانمال برگزار می‌شود.
۱۱ شهریور ۱۴۰۳