عبدالرحمن رحیمی: چند‌ارزی باعث ایجاد رانت و عدم‌‌‌النفع دولت می‌شود

دومین کنگره موبایل ایران شهریورماه گذشته با خبرهایی از تلاش برای رفع ممنوعیت، بازار کم عرضه موبایل، تحولات در بازار تکنولوژی، تولید داخلی موبایل، عدم‌تخصیص ارز و… همراه بود.

اخبار پارسیان همراه
منتشر شده در تاریخ: ۹ مهر ۱۴۰۳
عبدالرحمن رحیمی: چند‌ارزی باعث ایجاد رانت و عدم‌‌‌النفع دولت می‌شود

به گزارش پارسیان همراه به نقل از دنیای اقتصاد، همزمان با آغاز به کار دولت چهاردهم و زمزمه‌‌‌های رفع فیلترینگ، جدی‌‌‌ترین خبر کنگره موبایل هم تلاشی برای رفع ممنوعیت و عرضه آی‌فون‌‌‌های رجیستر‌شده بعد از ۱۳ بود.

مدیرعامل شرکت ابتکار ارتباط پارسیان گفت:

چند‌ارزی باعث ایجاد رانت و عدم‌‌‌النفع دولت می‌شود.

عبدالرحمن رحیمی با بیان اینکه مهم‌ترین چالش بازار موبایل موضوع تامین کالا و مستمر بودن تامین کالا مشروط به تخصیص ارز است، افزود:

در حال حاضر بیش از ۲۰۰ روز است که اغلب شرکت‌های واردکننده موبایل موفق به اخذ ارز نشده‌‌‌اند و متاسفانه به هر دلیل صرفا معدود شرکت‌هایی ارز دریافت کرده‌‌‌اند و این مساله باعث عدم‌ورود کالای متنوع و همچنین نوسانات بازار شده است.

وی تصریح کرد:

کمبود و عدم‌ تامین کالای متنوع بر انتخاب مصرف‌کننده تاثیر می‌‌‌گذارد. زیرا به علت نبود تخصیص ارز و هزینه‌‌‌های گزاف، شرکت‌ها کالاهایی با تقاضای بیشتر وارد می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی ایران نامه‌‌‌ای به متولیان و وزارت صمت ارسال کرده که در آن ابراز کرده که واردکنندگان نیازی به دلار نیمایی ندارند و تنها اختصاص ارز مهم است، افزود:

اختصاص ارز برای تامین کالای موردنیاز بازار مهم است.

رحیمی اظهار کرد:

واردکنندگان در صورت تامین ارز می‌توانند تامین کالا را تضمین کنند.

وی ادامه داد:

در زمینه واردات یا تولید نباید انحصار ایجاد شود؛ به عبارتی بهتر هر گونه ممنوعیت یعنی محدودیت.زیرا همان گونه که ارز چند‌نرخی باعث فساد و رانت می‌شود و دولت و مصرف‌کننده نیز منتفع نمی‌‌‌شوند این امر در واردات یا تولید نیز صدق می‌کند و نباید انحصار وجود داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ابتکار ارتباط پارسیان با تاکید بر اینکه در بازاری که رقابت سالم باشد منجر به تحولات نوین و رشد تکنولوژی می‌شود، افزود:

با توجه به تدوین و برنامه‌‌‌ریزی در سهمیه تعرفه کالاها مسیر آتی راه در واردات منجر به اتفاقات خوبی خواهد شد که باعث عدم‌تداخل صنفی و بی‌نظمی در واردات کالاها خواهد شد.

وی ادامه داد:

تولید موبایل با تولید یخچال و لباسشویی متفاوت است. چون‌که به دلیل ماهیت ارتباطی و بهره‌مندی از نرم‌‌‌افزارهای به‌روز دنیا فی‌‌‌الواقع موبایل کالایی دارای حیات است.

رحیمی با بیان اینکه مونتاژ‌کار کالاهای از رده گذشته دنیا شده‌‌‌ایم افزود:

این کالاها سه تا پنج سال پیش در دنیا تولید می‌‌‌شد و اگر همین امروز بخواهیم تکنولوژی روز دنیا را تولید کنیم حداقل ۴ ماه به جهت فاصله زمانی و حمل‌ونقل با تکنولوژی روز دنیا فاصله داریم.

وی اظهار کرد:

دولت کارفرمای خوبی نیست. دولت باید حکومت کند نه اینکه درگیر تولید یک موبایل یا لباسشویی شود. باید در زمینه تولید و تجارت و واردات واقع‌‌‌بینانه باشیم.

وی ادامه داد:

نمی‌توان تکنولوژی دنیا را کنار گذاشت و به تولید داخل بسنده کرد.

اخبار مشابه

عبدالرحمن رحیمی: چند‌ارزی باعث ایجاد رانت و عدم‌‌‌النفع دولت می‌شود

دومین کنگره موبایل ایران شهریورماه گذشته با خبرهایی از تلاش برای رفع ممنوعیت، بازار کم عرضه موبایل، تحولات در بازار تکنولوژی، تولید داخلی موبایل، عدم‌تخصیص ارز و... همراه بود.
۹ مهر ۱۴۰۳

از رویا تا واقعیت؛ سرنوشت آیفون ۱۶ در ایران چه می‌شود؟

بازار موبایل در هفته‌های اخیر با اخباری از جمله تاثیرات تغییر منشأ ارز واردات موبایل، یک‌صدایی برای رفع ممنوعیت واردات گوشی‌های آی‌فون و کاهش ۱۶ درصدی واردات تلفن همراه در نیمه اول سال جاری درگیر بود.
۵ مهر ۱۴۰۳

دومین کنگره موبایل ایران 26 تا 30 شهریور 1403 برگزار می‌شود

دومین کنگره موبایل ایران به صورت رسمی از تاریخ 26 تا 30 شهریور به مدت 5 روز از ساعت 12 لغایت 21 در مرکز نمایشگاهی ایرانمال برگزار می‌شود.
۱۱ شهریور ۱۴۰۳

پایان نوکیای تقلبی؛ مجوز شرکت تولیدکننده گوشی‌های تقلبی نوکیا باطل شد

به دنبال تحقیقات و بررسی‌های وزارت صمت، مشخص شد که شرکت «آتیلا همراه ایهان» که اقدام به تولید و عرضه گوشی‌های نوکیای تقلبی کرده بود، نتوانسته استانداردهای قانونی را رعایت کند.
۲۹ مرداد ۱۴۰۳