به گزارش پارسیان همراه به نقل از دنیای اقتصاد، همزمان با آغاز به کار دولت چهاردهم و زمزمههای رفع فیلترینگ، جدیترین خبر کنگره موبایل هم تلاشی برای رفع ممنوعیت و عرضه آیفونهای رجیسترشده بعد از ۱۳ بود.
مدیرعامل شرکت ابتکار ارتباط پارسیان گفت:
چندارزی باعث ایجاد رانت و عدمالنفع دولت میشود.
عبدالرحمن رحیمی با بیان اینکه مهمترین چالش بازار موبایل موضوع تامین کالا و مستمر بودن تامین کالا مشروط به تخصیص ارز است، افزود:
در حال حاضر بیش از ۲۰۰ روز است که اغلب شرکتهای واردکننده موبایل موفق به اخذ ارز نشدهاند و متاسفانه به هر دلیل صرفا معدود شرکتهایی ارز دریافت کردهاند و این مساله باعث عدمورود کالای متنوع و همچنین نوسانات بازار شده است.
وی تصریح کرد:
کمبود و عدم تامین کالای متنوع بر انتخاب مصرفکننده تاثیر میگذارد. زیرا به علت نبود تخصیص ارز و هزینههای گزاف، شرکتها کالاهایی با تقاضای بیشتر وارد میکنند.
وی با تاکید بر اینکه انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی ایران نامهای به متولیان و وزارت صمت ارسال کرده که در آن ابراز کرده که واردکنندگان نیازی به دلار نیمایی ندارند و تنها اختصاص ارز مهم است، افزود:
اختصاص ارز برای تامین کالای موردنیاز بازار مهم است.
رحیمی اظهار کرد:
واردکنندگان در صورت تامین ارز میتوانند تامین کالا را تضمین کنند.
وی ادامه داد:
در زمینه واردات یا تولید نباید انحصار ایجاد شود؛ به عبارتی بهتر هر گونه ممنوعیت یعنی محدودیت.زیرا همان گونه که ارز چندنرخی باعث فساد و رانت میشود و دولت و مصرفکننده نیز منتفع نمیشوند این امر در واردات یا تولید نیز صدق میکند و نباید انحصار وجود داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ابتکار ارتباط پارسیان با تاکید بر اینکه در بازاری که رقابت سالم باشد منجر به تحولات نوین و رشد تکنولوژی میشود، افزود:
با توجه به تدوین و برنامهریزی در سهمیه تعرفه کالاها مسیر آتی راه در واردات منجر به اتفاقات خوبی خواهد شد که باعث عدمتداخل صنفی و بینظمی در واردات کالاها خواهد شد.
وی ادامه داد:
تولید موبایل با تولید یخچال و لباسشویی متفاوت است. چونکه به دلیل ماهیت ارتباطی و بهرهمندی از نرمافزارهای بهروز دنیا فیالواقع موبایل کالایی دارای حیات است.
رحیمی با بیان اینکه مونتاژکار کالاهای از رده گذشته دنیا شدهایم افزود:
این کالاها سه تا پنج سال پیش در دنیا تولید میشد و اگر همین امروز بخواهیم تکنولوژی روز دنیا را تولید کنیم حداقل ۴ ماه به جهت فاصله زمانی و حملونقل با تکنولوژی روز دنیا فاصله داریم.
وی اظهار کرد:
دولت کارفرمای خوبی نیست. دولت باید حکومت کند نه اینکه درگیر تولید یک موبایل یا لباسشویی شود. باید در زمینه تولید و تجارت و واردات واقعبینانه باشیم.
وی ادامه داد:
نمیتوان تکنولوژی دنیا را کنار گذاشت و به تولید داخل بسنده کرد.